Ποιοι Είμαστε & Προϊόντα Arduino

Ποιοι Είμαστε – Προϊόντα Arduino

Το Κατάστημα

Αρχικά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις κατηγορίες που θα βρείτε στο κατάστημα ρομποτικής μας. Προφανώς η πιο χρήσιμη συσκευή για κάποιο που θέλει να ασχοληθεί με την ρομποτική είναι το Arduino. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να βρείτε ότι θέλετε από Arduino.

Θα βρείτε  Arduino accessories όπως accelerometers, και adapters antennas, boxes and shellsbreadboards cables connectors και fans power jacks switches και wheels. Αυτά είναι τα πιο απαραίτητα accessories για κάποιο που θέλει να ασχοληθεί με την ρομποτική στην Κύπρο.

Επίσης, κάποια άλλα arduino products που μπορείτε να αγοράσετε από το κατάστημα ρομποτικής μας είναι component kits, development boards, diodes, Arduino IOT, modules, robot kits, sensors και starter kits.

Ποιοι Είμαστε

Καλωσορίσατε στο www.robotscyprus.com. Είμαστε μια ομάδα σπασίκλων ενθουσιασμένοι με τον τομέα της ρομποτικής. Προσπαθούμε να παρέχουμε σε αυτό το ηλεκτρονικό κατάστημα την αγάπη μας για αυτό τον τομέα. Ελπίζουμε να λατρεύετε την ρομποτική όπως και εμείς και να έχετε μια θαυμάσια περιήγηση στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.
Ο κύριος μας στόχος είναι να έχουμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ρομποτικής όπου θα μπορείτε να βρείτε ότι θέλετε από Arduino, Raspberry, Lego Education, Edison και άλλες συσκευές και εξαρτήματα που αφορούν τον τομέα της ρομποτικής.

Τι είναι το arduino?

arduino logo robotics cyprus

Το Arduino είναι μία μητρική κάρτα που μέσω ενός ενσωματωμένου σε αυτή Chip μπορεί να προγραμματιστεί στο να κάνει πάρα πολλά πράγματα. Μπορεί να διαβάζει πληροφορίες από αισθητήρες. Για παράδειγμα αν θέλετε η συσκευή να διαβάζει πόσο φωτεινό είναι ένα δωμάτιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα photo resistor.

Παραδείγματα

Για παράδειγμα το photoresistor είναι ευαίσθητο στο φως.  Άλλο παράδειγμα αν μπορείτε να εντοπίσετε αν κάποιος περπατάει σε ένα δωμάτιο με ένα motion sensor.  Αυτά είναι 2 μικρά παραδείγματα από τις δυνατότητες που μας παρέχουν οι αισθητήρες του Arduino. Πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα δεδομένα; Χρησιμοποιώντας output μπορείτε να ελέγξετε συσκευές, να αποθηκεύσετε και να προβάλετε δεδομένα. Για παράδειγμα μπορεί να χρησιμοποιήσετε το Arduino απλά για να κάνει blink μία LED. Μπορείτε επίσης να ελέγχετε ένα power supply για φωτισμό ή μοτέρ.

Έργα Arduino

Ας δούμε τώρα πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει ένα Arduino σε ένα βασικό έργο. Ας υποθέσουμε πως για κάποιο παράξενο λόγο θέλετε τα φώτα του δωματίου σας να σβήνουν όταν πιέζεται το κουμπί για να ανάψει το PlayStation σας.

Και γιατί όχι; Έτσι γουστάρετε! Να παίζετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια στο σκοτάδι. Είναι μεγάλος κόπος να σβήσετε το φως του δωματίου σας. Για να το κάνετε αυτό πραγματικότητα θα χρειαστείτε ένα αισθητήρα που διαβάζει την φωτεινότητα Bluetooth του μοχλού του PlayStation σας. Αν είναι IR τότε αισθητήρα υπέρυθρων.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα με τον αισθητήρα υπερύθρων και τον αισθητήρα Bluetooth. Και πως ανάβουμε τα φώτα; Χρησιμοποιούμε τον  AC power controller. Τον τοποθετούμε στην πρίζα που θέλουμε να ελέγξουμε και κουμπώνουμε πάνω την λάμπα!

Τώρα πως μπορούμε να συνδέσουμε αυτές τις εργασίες μαζί. Πως μπορούν να επικοινωνούν; Εδώ έρχεται το Arduino. Συνδέουμε και τις 2 συσκευές στην πλακέτα και γράφουμε τον κατάλληλο κώδικα για τις λειτουργίες που αναφέραμε. Τον ανεβάζουμε στην μητρική και είμαστε έτοιμοι.

Κώδικας για Ρομποτική

Μην σας τρομάζει ο κώδικας. Είναι ορισμένες βασικές εντολές που θα εξελίσσεται όσο ασχολείστε περισσότερο με τον τομέα της ρομποτικής. Το λογισμικό που χρησιμοποιούμε για την εγγραφή του κώδικα παρέχεται δωρεάν. Μέσω του λογισμικού μπορούμε να ελέγχουμε αν ο αισθητήρας μας έλαβε pulses από τον αισθητήρα υπερύθρων του μοχλού μας.

Εάν το pattern των flashes ταιριάζει με το pattern of flashes του Arduino αυτό θα στείλει σήμα στο power switch tail για να διακόψει την παροχή ρεύματος στην λάμπα.

Reprogramming

Επίσης, μπορούμε συνεχώς να αναβαθμίζουμε τα έργα μας. Μπορούμε να εξελίξουμε και το παραπάνω έργο με το Arduino, ούτως ώστε όταν πατάμε παύση ή διακοπή τα φώτα να επανέρχονται. Από την στιγμή που το Arduino πια επικοινωνεί με τους 2 αισθητήρες είναι πια απλά θέμα κώδικα. Πειραματιστείτε ελεύθερα με τον ΚΩΔΙΚΑ.

Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείς να κάνεις με μια συσκευή Arduino. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες!

Robotics Cyprus

Ποιος δεν θα ήθελε ένα δικό του Robot; Μητρικές όπως της Arduino σε βοηθούν να φτιάξεις το δικό σου. Είναι ο εγκέφαλος των robot. Αυτό ήταν ένα πάρα πολύ μικρό παράδειγμα από τα έργα που μπορείτε να κάνετε με τα Arduino.

Καλωσορίσατε στον τομέα της ρομποτικής. Διασκεδάστε το!